“Το μέλλον είναι αόρατο” είπε ο αξιόλογος λοιμωξιολόγος, κ. Σωτήρης Τσιόρδας την ημέρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μας το δεύτερο lockdown…Διαβάστε περισσότερα

TEREZA | Δεν έχουμε πια μια αγκαλιά , ανταλλαγή αγάπης , χάθηκε το φιλί….

“Το μέλλον είναι αόρατο” είπε ο αξιόλογος λοιμωξιολόγος, κ. Σωτήρης Τσιόρδας την ημέρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μας το δεύτερο lockdown εξαιτίας του covid-19.

Ένα χρόνο πριν, αν κάποιος μας έλεγε τι θα συνέβαινε στους ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη, το πιθανότερο να το θεωρούσαμε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Δυστυχώς όμως είναι η νέα πραγματικότητα παγκοσμίως που μας βασανίζει σε όλους το τομείς .

Ένας ιός που έχει φέρει στην κυριολεξία τα πάνω κάτω στις ζωές μας. Kι ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις – ελπίδες ήταν ότι την καλοκαιρινή περίοδο ο ιός θα “έσβηνε” λόγω ζέστης, δυστυχώς διαψεύστηκαν.

Αν κάτι με παραξενεύει σε όλη αυτή την δύσκολη, απαιτητική περίοδο που διανύουμε, είναι η ανώριμη αντιμετώπιση κάποιων ανθρώπων που είτε θεωρούν πως δεν υπάρχει ο ιός, είτε βάζουν σε κίνδυνο την υγεία όχι μόνο του εαυτού τους, αλλά και των υπολοίπων.

Ο covid-19 μας αφορά όλους, μικρούς και μεγάλους. Δεν κάνει διακρίσεις.

Λίγες μέρες πριν παρακολούθησα στις ειδήσεις κάποιου μεγάλου καναλιού την περιγραφή μιας νοσοκόμας για το τι συμβαίνει στις ΜΕΘ. “Μη με διασωληνώσετε, θα προσπαθήσω να αναπνέω καλύτερα” ήταν τα λόγια ενός συνανθρώπου μας που δίνει μάχη για τη ζωή του εξαιτίας του κορωνοιού. Και συνεχίζω να απορώ και να θυμώνω με όλους εκείνους τους  απείθαρχους που ρισκάρουν τις ζωές όλων μας με την ανεύθυνη κι ανισόρροπη συμπεριφορά τους.

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα τέλος σε όλο αυτό που συμβαίνει και όχι μόνο δεν μας επιτρέπει να έχουμε μια φυσιολογική πραγματικότητα, αλλά φέρνει και τραγικές συνέπειες στην οικονομία.  Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι οι δικές μας κινήσεις ορίζουν όχι μόνο τη δική μας ζωή, αλλά και των συνανθρώπων μας.

Οκτώ μήνες πριν, ξεκίνησε η πρώτη στήλη του κλικ, #μένουμε_ασφαλείς, για τον κορωνοιό. Ακολούθησαν άλλες τρεις (#βγαίνουμε_από_το_σπίτι & #καλοκαίρι&covid19#φθινόπωρο&covid19), και συνεχίζουμε με την πέμπτη στήλη #Covid19_&_Lockdown _No2, με σημαντικές προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι εκφράζουν τις απόψεις τους για θέματα της επικαιρότητας που αφορούν στον covid-19. Οι ερωτήσεις μας αλλάζουν και προσαρμόζονται σύμφωνα με τις εξελίξεις.

Mε την ευχή να μην συνεχιστούν για καιρό τέτοιες στήλες αφιερωμένες στον κορωνοιό, γιατί όσο υπάρχουν θα σημαίνει ότι ο covid-19 ακόμα παίζει κυρίαρχο ρόλο στις ζωές  μας.

Ας δούμε την άποψη της γνωστής Ελληναμερικανίδας Performer και Coach, Τερέζα. 

Περιμένατε να γίνει αυτό το δεύτερο lockdown; Ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση όταν μάθατε γι’αυτό;

Εμάς τους καλλιτέχνες μας έχουν τρομοκρατήσει από την αρχή της πανδημίας! Ένιωσα πάλι ένα φόβο, τι θα γίνει; Είναι δύσκολο διάστημα και ήμουν stand by… θα ήθελα να είχε γίνει νωρίτερα αρχές Σεπτέμβριου! Και να μην είχαμε αργήσει τόσο! Με κλειστά τα σύνορα και τα αεροδρόμια “to the point” μέτρα. Δεν έβλεπα να τηρούν τα μέτρα το καλοκαίρι ειδικά !! Με αποτέλεσμα να πρέπει όλο το χειμώνα να μείνουμε σπίτι με μάσκα και απόσταση !!

Ποιοι παράγοντες πιστεύετε ότι οδήγησαν την χώρα μας σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση; 

Ο κόσμος δεν ήταν ιδιαίτερα υπεύθυνος και δεν το αντιμετώπισε με σοβαρότητα και πειθαρχεία! Τώρα βλέπω να προσέχει πιο πολύ! Αν όλοι μένουμε μέσα και κρατάμε απόσταση με υπομονή να βοηθήσουμε ο εμάς τον άλλον να έχουμε πρώτα υγεία και μετά όλα τα αλλά!!

Θεωρείτε ότι υπήρξαν λάθη από τη μεριά της κυβέρνησης όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση ; 

Τι περισσότερο θα μπορούσε να κάνει από τη στιγμή που πολλοί πολίτες κράτησαν στάση ανευθυνότητας και απειθαρχίας ; Ήθελε ίσως πιο σκληρά μέτρα! Ειδικά στους νέους και ειδικά στους ξένους! Από την μια πλευρά είναι το βιοποριστικό πως να αντέξουμε οικονομικά, να κρατήσουμε ανοιχτά τα μαγαζιά να έρθει τουρισμός και από την άλλη πως να αντέξουμε ψυχολογικά, να πάμε πλατείες και βόλτες να κάνουμε ταξίδια! Αλλά…. τώρα δεν είναι η ώρα για όλα αυτά! Έτσι είναι αδύνατον να μην απλωθεί όταν όλοι είναι έξω! Ειδικά χωρίς μάσκα! Αλλά όταν βλέπεις μια κυβέρνηση να είναι σε όλο τον κόσμο το παράδειγμα στο πρώτο “lockdown” λες ότι έκανε και κάτι σωστό! Θέλει balance η κατάσταση αλλά τελικά ήθελε πιο σκληρά μέτρα το καλοκαίρι! `Ισως τώρα με half lock down, να είναι πιο καλά, αλλά να γίνει μέχρι άνοιξη και να κάνουμε όλοι υπομονή!

Για πόσο καιρό κρίνετε ότι θα ότι θα έχουμε lockdown ; 

Μέχρι….. άνοιξη και ίσως καλοκαίρι, και όσο χρειάζεται! Δεν με ενόχλησε το lockdown το άθλιο σύστημα υγείας με ενόχλησε, θα έπρεπε κάθε Δήμος να έχει δικό του νοσοκομείο ! Θα έπρεπε ένα νοσοκομείο μόνο για μετανάστες ! Ας κοιτάξουν σε όλο το πλανήτη πρώτα την υγεία, γιατί θα είχαν προλάβει πολλά! Έτσι και εμείς σαν Ελλάδα ! Καλύτερη υποδομή θέλουμε… Γιατί όταν ακούς ότι διαλέγουν τους ασθενείς χίλιες φορές lock down!

Όλη αυτήν την περίοδο της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοιού, υπάρχει κάτι που σας έχει δυσαρεστήσει ή δυσκολέψει ιδιαίτερα;

Φυσικά εξαφάνισε της τέχνες! Δεν μπορώ να δουλέψω, έχουν σταματήσει η συναυλίες, δεν τραγουδάω , δεν διδάσκω στο Ωδείο, παρά μόνο, Online παραδίδω, μαθήματα Φωνητικής! Δεν μπορώ να ταξιδέψω στους δικούς μου στην Νέα Υόρκη και το ίδιο και για αυτούς! Δεν έχουμε πια μια αγκαλιά , ανταλλαγή αγάπης , χάθηκε το φιλί….

Τι πιστεύετε για τους ψεκασμένους συνομωσιολόγους, που όχι μόνο αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού αλλά παρακινούν τον κόσμο να μην παίρνει μέτρα προστασίας;

Εγώ λέω να πάνε σε μια εντατική και να δουν με τα μάτια τους αν υπάρχει corona virus.

Έχετε να μας διηγηθείτε κάποιο περιστατικό ανεύθυνης συμπεριφοράς στο οποίο ήσασταν μάρτυρες;

Ναι όταν δεν φορούν μάσκα ! Και όταν έχουν βήχα , συνάχι , και βγαίνουν στο supermarket , κακώς πρέπει να μένουν μέσα! Ποιος ο λόγος να πάνε supermarket μου έχει τύχει με κάποιον που έβηχε ασταμάτητα ! Ας ζήσουμε με delivery πια αυτό κάνω ζω με delivery !

Αν μπορούσατε να θέσετε ένα ερώτημα στον πρωθυπουργό μας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στον κ. Τσιόδρα και στον κ. Τσίπρα, σχετικά με την νέα πραγματικότητα εξαιτίας του covid-19, ποιο θα ήταν αυτό;

Μια σοβαρή λύση για τους καλλιτέχνες !! Βλέπω μεγάλη αδιαφορία ! Θα ήθελα να σταματήσει η μουσική από παντού! Στο ραδιόφωνο , τηλεόραση και να μην προβάλουν ταινίες, να καταλάβουν ποσό σημαντική είναι στην ψυχολογική μας κατάσταση όλο αυτό! Oι τέχνες είναι σε καταστολή, αυτό που γίνεται είναι άδικο για πάνω από 8 μήνες.

Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος!

Θα τους έπεσε να είχαν 8 μήνες που έχουμε εμείς να δουλέψουν πως θα ένιωθαν ; Με όλα τα έξοδα να τρέχουν ; Πρέπει να βρουν μια λύση !! Άμεσα !! Ας δώσουν μια σύνταξη σε όσους είναι πιο μεγάλοι και δουλεύουν χρόνια και τώρα υποφέρουν !! Να βοηθήσουν με το να κάνουν music platforms να παίζουμε Online live συναυλίες με αμοιβή !! Και να μην λένε για μαύρο χρήμα !! Γιατί ξέρουμε όλοι, πoιός και πως αφήνει το μαύρο χρήμα στην αγορά….. και στην Ελλάδα!!

Και δεν είναι από καλλιτέχνες !!

Επιτέλους ας έχουμε νόμους που να προστατεύουν και εμάς !! Έχω δίκη μου εταιρία παραγωγής 28 χρόνια πληρώνω τους φόρους μου και είμαι πολύ συνεπής σε όλα!! Δεν με βοηθάει το κράτος σε τίποτα. Ας βοηθήσουν και τους καλλιτέχνες με ένα δάνειο !!

Ποιες δραστηριότητες πιστεύετε ότι θα επιβιώσουν από αυτήν την κρίση;

Κηπουρική Γυμναστική

Διάβασμα Περπάτημα Κολύμπι

Netflix-Ταινίες Μαγείρεμα

Κουβεντούλα… με φίλους Online !!

Για μένα προσωπικά ήταν μεγάλη ανακούφιση τα μαθήματα Φωνητικής Online με την μέθοδο μου Personality Plus και τους μαθητές με ξένο ελληνικό ρεπερτόριο! Με κάνει full δημιουργική !

Έγραψα αρκετά νέα τραγούδια και τα ετοιμάζω τώρα! Επίσης ηχογράφησα ένα….. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ τραγούδι που παίζει SAX ο μοναδικός Γιώργος Κατσαρός, μετά την συνεργασία μας με το νέο μου Τραγούδι «Σε αυτό το δρόμο…» από την ταινία «Το Κάθαρμα» που το ακούτε στο Spotify Deezer κ.α. από την Planetworks!

Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη σε όλους!!

Φιλιά, καλές γιορτές

Πηγή: klik.gr